Ενημερωτική εκδήλωση στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας για τα Σχέδια Βελτίωσης

  Ο  Δήμος Μινώα Πεδιάδας  με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου,τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ηρακλείου  και των Δήμων της Π. Ενότητας  θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα τα Σχέδια Βελτίωσης.

Θεατρική παράσταση από τη Δημοτική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Δρώντες επί σκηνής».

Η Δημοτική Θεατρική Ομάδα « Δρώντες επί σκηνής »,σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος(Δ.Ο.Π.Α.Π.) και τη  συνδιοργάνωση  της Περιφέρειας  Κρήτης,παρουσιάζει το θεατρικό έργο «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» σε σκηνοθεσία Ευαγγελίας Μαρκοπούλου και σας προσκαλεί στην πρεμιέρα,την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 και ώρα 20:30 μ.μ. στο ανοικτό θέατρο Αρκαλοχωρίου.

Δημοτικές Εκδηλώσεις

 

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, παρουσιάζονται σημαντικά και αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλους τους χώρους της Τέχνης και της Έκφρασης, σε θεματικούς κύκλους τόσο από καταξιωμένους καλλιτέχνες, όσο και από νέους που θέλουν να παρουσιάσουν την δουλειά τους.

Στο Ημερολόγιο Εκδηλώσεων που δημιουργήσαμε μπορείτε να βρείτε τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 Χριστούγεννα με τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Καστελλίου

Χριστούγεννα με τη Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Καστελλίου

21-6-2017,Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας :φτιάξιμο υπομνήματος στο χάρτη

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και η Σακορράφειος Βιβλιοθήκη Καστελλίου πραγματοποιούν και φέτος «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017», σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και άλλες 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.                                                                

Με θέμα: «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο » από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!

Θεατρική παράσταση την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στο Καστέλλι

Θεατρική παράσταση «Πρόσεχε τι εύχεσαι…» της Μαρίας Κίτρα

σε σκηνοθεσία Ευαγγελίας  Μαρκοπούλου από τη Δημοτική θεατρική ομάδα «Δρώντες επί σκηνής»

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου Καστελλίου. Για τα παιδιά των σχολείων Καστελλίου.

Είσοδος ελεύθερη

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση

Χριστουγεννιάτικη παιδική θεατρική παράσταση για τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας  Καστελλίου, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου Καστελλίου.

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη παιδική παράσταση στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου

Χριστουγεννιάτικη παιδική θεατρική παράσταση για τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου και Θραψανού στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, ώρες 10:00 πμ και 11:30 πμ

Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Μινώα Πεδιάδας παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση

Χριστουγεννιάτικη  θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο  Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου,ώρα 21:00.Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας θα παρουσιάζει την παράσταση "SANTA ......CLOSE" σε κείμενα Μαρίας Κίτρα και σκηνοθεσία Ευαγγελίας Μαρκοπούλου.

2ο Μαθητικό Φεστιβάλ στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου από 3 έως 7 Ιουνίου 2019

Για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και η Α/βαθμια Σχολική Επιτροπή, με τη στήριξη της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας «Δρώντες επί σκηνής», διοργανώνουν το «Μαθητικό Φεστιβάλ» με τη συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας.

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 η θεατρική ομάδα «Δρώντες επί σκηνής παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων»

Η Δημοτική θεατρική ομάδα «Δρώντες επί σκηνής» παρουσιάζει την κωμωδία «ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ» του Κάρλο Γκολντόνι σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ.

Ο παμπόνηρος υπηρέτης Τρουφαλντίνο καταφέρνει να αναστατώσει τη Βενετία του 18ου αιώνα με τα ψέματα και τα καμώματά του, τις εξυπνάδες και τις μικροαπάτες του. Έργο με γερή θεατρική δομή που σατιρίζει τα ήθη μιας εποχής, όχι τόσο κοντινής στην δική μας, αλλά ίδιας σε αφέλεια, συντηρητισμό και επιτήδευση.

Σκηνοθεσία: Ευαγγελία Μαρκοπούλου

Είσοδος ελεύθερη

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ 2020

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ 2020

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 2020

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 2020

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία δεν σταματά ποτέ, ιδιαίτερα σε δύσκολες για τη δημόσια υγεία εποχές όπως αυτή που διανύουμε. Οι επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19   στην επάρκεια αίματος στη χώρα μας είναι εμφανείς, οδηγώντας σε μείωση των αποθεμάτων αίματος.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία δεν σταματά ποτέ, ιδιαίτερα σε δύσκολες για τη δημόσια υγεία εποχές όπως αυτή που διανύουμε. Οι επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19   στην επάρκεια αίματος στη χώρα μας είναι εμφανείς, οδηγώντας σε μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας με τη στήριξη του Κέντρου Υγείας Αρκαλοχωρίου και του Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνει δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 από 09.30-13.30, η οποία θα λάβει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου (αίθουσα Συνεδριακού), ένα χώρο ασφαλή και προσιτό σε όλες τις ηλικίες, κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 28913 40228 (κος Νικ. Θαμνίδης).

 

Δεν αφήνουμε καμία ζωή να κινδυνέψει.

Μένουμε σπίτι.

Ενημερωνόμαστε για την αιμοδοσία.

Δίνουμε αίμα.

Λ Ω Ξ Α Ν Τ Ρ Α

Η Δημοτική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας "Δρώντες επί σκηνής" παρουσιάζει το εμβληματικό έργο της Μαρίας Ιορδανίδου "Λωξάντρα" σε διασκευή Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Ευαγγελίας Μαρκοπούλου.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Με κεντρικό μήνυμα «Εκεί όπου η παράδοση συναντά το μέλλον»
η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της και να υποδεχθεί - από 1 έως και 5 Σεπτεμβρίου 2021 - τους εκθέτες και επισκέπτες αυτής, στο Δημοτικό Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, υπό τη διοργάνωση της ALFAEXPO, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και με την υποστήριξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Παρουσίαση του βιβλίου των Αντώνη Σανουδάκη-Αθανασίας Ψαρουλάκη,το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και οι Εκδόσεις «Ταξιδευτής»,παρουσιάζουν,

το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στις 19.30 μ.μ.στην Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου ,το βιβλίο των:

Αντώνη Σανουδάκη-Αθανασίας Ψαρουλάκη

 

Θεοδόση Μπαγιάτη

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΑM-ΕΛΑΣ

 

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

 

- Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ανδρέας, Καθηγητής Πανεπιστημίου

- Ο Μανώλης Χαλκιαδάκης,  Δρ. Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του

Α.Π.Θ., Διδάσκων στην Π.Α.Ε.Α.Κ.

Συντονίζει ο Ντίνος Κωνσταντόπουλος, Δημοσιογράφος

Χειμερινό τουρνουά καλαθοσφαίρισης για μικρούς και μεγάλους στις 19 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας καλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στο χειμερινό τουρνουά καλαθοσφαίρισης που διοργανώνει μαζί με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος σε συνδιοργάνωση με την ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στο κλειστό Γυμναστήριο Αρκαλοχωρίου.