30-07-2022, Στο Θραψανό ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης

 

Το Θραψανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τα εργαστήρια κεραμικής καθώς και τον χώρο όπου πρόκειται να λειτουργήσει η σχολή κεραμικής, επισκέφθηκε το Σάββατο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη.

Εκεί τον υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αραβιάκης μαζί με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού, Γιώργο Μαυραντωνάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Θραψανού Νίκο Μελαδάκη, με τον κ. Γιατρομανωλάκη να δείχνει εντυπωσιασμενος από το χωριό,  το μεράκι και την τέχνη των παραδοσιακών αγγειοπλαστών. Όπως τονίστηκε είναι πολύ σημαντική η συνεργασία του Υπουργείου με τους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση για την περαιτέρω ανάδειξη τεχνών που άπτονται της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Θραψανό εξάλλου αποτελεί αιώνες τώρα, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αγγειοπλαστικής στην Κρήτη, ενώ ντόπιοι αγγειοπλάστες, θεωρούν μέχρι σήμερα τους εαυτούς τους άξιους συνεχιστές της μινωικής κεραμικής.