28/02/2020 Διακήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την "Προμήθεια συστήματος τηλεμετρίας, μείωσης διαρροών & εξοικονόμησης νερού δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Δήμου Μινώα Πεδιάδας"

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ, ΜΕΙΩΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ»

(CPV: 32441100-7: «Τηλεμετρικό Σύστημα Παρακολούθησης» &

32441200-8: «Εξοπλισμός τηλεμετρίας και ελέγχου»)

αρ. πρωτ. 2225/28-02-2020 

 

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, προκηρύσσει ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της προμήθειας με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ, ΜΕΙΩΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ», προϋπολογισμού 1.494.449,24€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%). Κριτήριο κατακύρωσης αποτελεί η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας – τιμής (άρθρο 311 του Ν. 4412/2016).

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η Προμήθεια Συστήματος Τηλεμετρίας, Μείωσης Διαρροών & Εξοικονόμησης Νερού Δικτύων Ύδρευσης των Δ.Ε. Δήμου Μίνωα Πεδιάδας και αποτελείται από τα παρακάτω μέρη:

1. Ένα (1) σύστημα αυτοματισμού, τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού δικτύου ύδρευσης που αποτελείται από τα παρακάτω μέρη:

40 Τοπικών Σταθμών Ελέγχου (ΤΣΕ) του υδραγωγείου του Δήμου.

Ένα (1) Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ)

Ένα(1) Περιφερειακό Σταθμό Ελέγχου (ΠΣΕ) και

Δύο (2) Φορητοί Σταθμοί Ελέγχου (ΦΣΕ).

2. Ο ΚΣΕ θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα υποσυστήματα και εφαρμογές:

α. Την εγκατάσταση Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου SCADA που στοχεύει στη συγκέντρωση όλων των στοιχείων από τις τοπικές εγκαταστάσεις και στη συνολική επεξεργασία τους με σκοπό την άμεση και σφαιρική παρουσίαση των ισοζυγίων νερού, την διαχείριση του συστήματος υπό καθεστώς λειψυδρίας, τον έλεγχο ποιότητας του νερού, την ανάλυση δεδομένων για διαχείριση των αποθεμάτων, τη χάραξη στρατηγικής, την πρόγνωση της ζήτησης, την υποστήριξη αποφάσεων και κανόνων λειτουργίας των υδατικών πόρων.

β. Την κατάρτιση και εφαρμογή ενός κατάλληλου υδραυλικού στρατηγικού και λεπτομερούς μοντέλου προσομοίωσης και τον επανασχεδιασμό νέων ζωνών τροφοδοσίας και ελέγχου διαρροών με στόχο την βελτίωση της τροφοδοσίας του Δήμου/ΔΕΥΑ, την υποστήριξη αποφάσεων διαχείρισης και ανάλυσης εναλλακτικών λύσεων με ένα ορθολογικότερο σύστημα ύδρευσης

3. Δίκτυο επικοινωνιών για την τηλεπικοινωνία των ΤΣΕ με τον ΚΣΕ αποτελούμενο από το απαραίτητο υλικό και λογισμικό επικοινωνίας.

Θα υπάρξει δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος καθώς και απρόσκοπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία του για διάστημα δώδεκα (12) μηνών, από την ημερομηνία θέσεως του σε λειτουργία και επί εικοσιτετραώρου βάσεως, με ταυτόχρονη τήρηση των προγραμμάτων ελέγχου, μετρήσεων και συντηρήσεων, τα οποία θα παραδίδονται στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Τέλος συμπεριλαμβάνεται εκπαίδευση του προσωπικού της Υπηρεσίας κατά το διάστημα της δοκιμαστικής λειτουργίας, στη λειτουργία, συντήρηση, επισκευές, τήρηση προγραμμάτων μετρήσεων κλπ της προμήθειας και ο εφοδιασμός της με τα αντίστοιχα πλήρη προγράμματα, βιβλία, εγχειρίδια, καταλόγους ανταλλακτικών και οδηγίες για την σωστή, εύρυθμη και μακρόχρονη λειτουργία του συστήματος.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος.

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους οικονομικούς φορείς ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. (www.promitheus.gov.gr) και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 31/03/2020 και ώρα 15:00μμ.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί την 06/04/2020 και ώρα 10:00πμ.

Προσφορές υποβάλλονται για το σύνολο της  προκηρυχθείσας ποσότητας της προμήθειας.

Οι υποβαλλόμενες προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους οικονομικούς φορείς για διάστημα έξι (6) μηνών από την επόμενη της διενέργειας του διαγωνισμού.

Δεν επιτρέπονται εναλλακτικές προσφορές.

Δύναται να χορηγηθεί προκαταβολή.

Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς (προσφέροντες), εγγυητική επιστολή συμμετοχής, που ανέρχεται στο ποσό των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων εκατόν τέσσερα ευρώ και δύο λεπτών (24.104,02€).

Η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης της σύμβασης ορίζεται σε είκοσι τέσσερις (24) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Ο ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει και να τοποθετήσει τα υλικά σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών να προβεί στη δοκιμαστική λειτουργία του συνολικού συστήματος.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε:

α) κράτος-μέλος της Ένωσης,

β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και

δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων. 

Οι ενώσεις οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών συμπράξεων, δεν απαιτείται να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς.  

Στις περιπτώσεις υποβολής προσφοράς από ένωση οικονομικών φορέων, όλα τα μέλη της ευθύνονται έναντι της αναθέτουσας αρχής αλληλέγγυα και εις ολόκληρον.

Η σύμβαση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ, ΜΕΙΩΣΗΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ», με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ. 2408/22-03-2018 του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και έχει λάβει κωδικό MIS 5001433 και ως εκ τούτου η θετική γνώμη της Δ.Α. ή η τεκμαιρόμενη θετική γνώμη αποτελεί όρο για τη χρηματοδότηση της πράξης.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.205.201,00€ και έχει εγγραφεί στο Π.Δ.Ε. της ΣΑ-Ε2751 με κωδικό ενάριθμου: 2018ΣΕ27510047.

Το ποσό των 289.248,24€ (δαπάνη ΦΠΑ η οποία αποτελεί μη επιλέξιμη δαπάνη) χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΜΠ.

Ελεύθερη, άμεση, πλήρη και δωρεάν πρόσβαση στη διακήρυξης και στα λοιπά τεύχη του διαγωνισμού παρέχεται από την ιστοσελίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στη διεύθυνση www.minoapediadas.gr, καθώς και από τη διαδικτυακή πύλη  www.promitheus.gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Θραψανό ΤΚ 70006, αρμόδιος υπάλληλος κα Ζαχαρένια Δαγκωνάκη, τηλ. 28913-40406, fax 28913-40417, email: dagonaki@minoapediadas.gr.

Τα αιτήματα για συμπληρωματικές πληροφορίες ή διευκρινήσεις επί των εγγράφων του διαγωνισμού υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης  www.promitheus.gov.gr του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

Η παρούσα απεστάλη με ηλεκτρονικά μέσα για δημοσίευση στις 27/02/2020 στην Υπηρεσία Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Ο Δήμαρχος

Εμμανουήλ Φραγκάκης