23-12-2021, Δια ζώσης η Απογραφή Πληθυσμού- Μήνυμα Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας

Δια ζώσης συνεχίζεται η απογραφή πληθυσμού στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας με τον Δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη να καλεί εκ νέου τους πολίτες να απογραφούν, δίνοντας δύναμη στον τόπο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των ειδικών συνθηκών έχουν ενημερωθεί οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ώστε να συνδράμουν τη διαδικασία. Οι κάτοικοι λοιπόν θα μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία με τους κατά τόπους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της απογραφής. 

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης δήλωσε:

« Από αυτή την κρίσιμη διαδικασία δεν πρέπει να λείψει κανείς. Ο Δήμος μας δεν πρέπει να αποδυναμωθεί.  Ως Δημοτική Αρχή καλούμε τους απανταχού δημότες και κατοίκους του Δήμου Μινώα Πεδιάδας να βοηθήσουν – σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία – το Δήμο μας να μην «ερημώσει» και να υποβαθμιστεί διοικητικά λόγω μη απογραφής του πληθυσμού που επλήγη από το σεισμό και σήμερα διαμένει ή φιλοξενείται σε άλλες περιοχές του νομού μας.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν περισσεύει κανένας μας, όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε να κρατήσουμε ζωντανό και διοικητικά ισχυρό τον Δήμο μας.

Με βάση το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα διαμορφώνεται η χρηματοδότηση του Δήμου μας από τον κρατικό προϋπολογισμό για τα επόμενα 10 χρόνια.

Είναι καθήκον αγάπης και σεβασμού προς τον τόπο μας, την γενέτειρά μας, αυτή την ύστατη στιγμή που μας χρειάζεται όλους μαζί και ενωμένους. Στην Απογραφή δηλώνεται ο τόπος κατοικίας μας, εκεί που βρίσκεται το σπίτι μας και στο οποίο ζούσαμε καθημερινά έως και το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένας μόνιμος κάτοικος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ».