30-8-2016,Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μινώα Πεδιάδας για την παραμονή των Υποθηκοφυλακείων Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Ζαχαρία Καλογεράκη,προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:


   - Το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας την αγανάκτηση των πολιτών και των Φορέων της περιοχής μας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία αφορά την κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου και την μεταφορά τους στο Υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου και ζητά την άμεση απόσυρση της σχετικής διάταξης του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου.

 

-  Η εν λόγω νομοθετική  πρωτοβουλία,  θα στερήσει την περιοχή µας από την ύπαρξη μιας ακόμη νευραλγικής σημασίας κρατικής υπηρεσίας. Επιπλέον θα προσθέσει οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία στους δημότες μας δημιουργώντας  πολίτες δύο ταχυτήτων. Η δυσμενής  αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της κατάργησης και μη αποκατάστασης μέχρι σήμερα του Ειρηνοδικείου Αρκαλοχωρίου, με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών μας.

 

- Καλούμε τους εκπροσώπους του νομού μας στο Κοινοβούλιο, να    υποστηρίξουν το παρόν δίκαιο αίτημα του Δήμου μας.

 

 -  Το παρόν να κοινοποιηθεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης, και στους κ.κ.  Βουλευτές του Ν. Ηρακλείου και στον Περιφερειάρχη Κρήτης.