14/06/2011,Tη φλόγα των SPECIAL OLYMPICS υποδέχεται αύριο ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

 

 

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Αρκαλοχώρι, 14/6/2011               

      ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ                           

 

TΗ ΦΛΟΓΑ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ 

 ΑΥΡΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

 

ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

 

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου η φλόγα των Special Olympics. Τη φλόγα της ελπίδας υποδέχεται το Αρκαλοχώρι στις 6:15 το απόγευμα με μια εκδήλωση που θα κορυφωθεί στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη δίπλα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας έχει απευθύνει κάλεσμα σε πολίτες και  φορείς, να αγκαλιάσουν την εκδήλωση και την άφιξη της φλόγας της ελπίδας στο Αρκαλοχώρι. Τη φλόγα θα συνοδεύουν αθλητές των Special Olympics και εθελοντές αξιωματικοί της αστυνομίας από όλο τον κόσμο που αποτελούν τη Φρουρά της Φλόγας μέχρι την επιστροφή της στην Αθήνα. Μαζί τους στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας θα είναι και οι μαθητές από το ειδικό σχολείο Αρκαλοχωρίου.

Σε μια μικρή τελετή διάρκειας 45 λεπτών η φλόγα θα μεταλαμπαδευτεί στον ειδικό βωμό που έχει διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί και παραδοσιακοί χοροί. Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης στο κάλεσμά του τονίζει ότι η διαδρομή της Φλόγας της Ελπίδας αποτελεί τον προπομπό του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, των παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011,  και καλεί όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους το συμβολισμό της φλόγας, δηλαδή τη σημασία τη θέλησης και τη δύναμη της προσπάθειας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα της άφιξης της φλόγας των special Olympics στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας περιλαμβάνει:

  • 6:15μ.μ. Άφιξη της φλόγας της ελπίδας στο Αρκαλοχώρι και έναρξη λαμπαδηδρομίας (αφετηρία η βόρεια είσοδος).
  • Λαμπαδηδρομία μέσω κεντρικής οδού Αρκαλοχωρίου (Ελευθερίου Βενιζέλου).
  • 6:30μ.μ. Έναρξη τελετής - Άφιξη της φλόγας της ελπίδας στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, δίπλα στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
  • Μεταλαμπάδευση της φλόγας της ελπίδας στο βωμό «Special Olympics Αθήνα 2011».
  • Χαιρετισμός Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρία Καλογεράκη
  • Χαιρετισμός εκπροσώπου οργανωτικής επιτροπής Special Olympics Αθήνα 2011
  • Παραδοσιακοί χοροί από τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
  • 7:15μ.μ. Λήξη τελετής. Αναχώρηση από την πλατεία και συνέχιση λαμπαδηδρομίας στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Πέρας διαδρομής λαμπαδηδρόμων πέραν του Δημοτικού Καταστήματος, μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

 

Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούνται οι πολίτες να απομακρύνουν σταθμευμένα οχήματα από όλο το μήκος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου από τις 5:00μ.μ. έως τις 8:00μ.μ. Τις συγκεκριμένες ώρες δε θα επιτραπεί σε κανένα όχημα η στάση και η στάθμευση, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η λαμπαδηδρομία των Special Olympics. Οχήματα που θα παραμένουν σταθμευμένα προβλέπεται να απομακρύνονται από το γερανοφόρο όχημα της τροχαίας και να επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες τους τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Πρόστιμα.

Αρχεία