23-3-2012, Με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος ΜΙνώα Πεδιάδας, μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού.

 

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΕΡΟΥ

 

     Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, με στόχο την ευαισθητοποίηση κοινού και μαθητών για την αναγκαιότητα εξοικονόμησης του νερού, ως του πολυτιμότερου αγαθού που προσφέρει η φύση.

       Η εκδήλωση διοργανώθηκε μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης σε συνεργασία με το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου. Πρόκειται για δράση που είχε κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας για την εισαγωγή περιβαλλοντικών προγραμμάτων στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

       Στη διάρκεια της εκδήλωσης κοινό και μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημασία του νερού στη ζωή του ανθρώπου, αλλά και τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Με το σύνθημα «Κάθε σταγόνα… μετράει!» οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν τρόπους και πρακτικές οδηγίες εξοικονόμησης νερού στην καθημερινότητα.

       Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Αρχιμανδρίτης του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέα Αρκαλοχωρίου Πατήρ Θεολόγος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μινώα Πεδιάδας κ. Δημήτρης Μελεμενής, στελέχη της Επιχείρησης, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τοπικοί φορείς, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και πλήθος κόσμου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής:

• Χαιρετισμοί

• “Νερό… Το υπέρτατο αγαθό του πλανήτη” (παρουσίαση από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μινώα Πεδιάδας)

• Παιχνίδι Ερωτήσεων – Αποκρίσεων (από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου)

• “Η ζωή λίγο νερό” (Θεατρικό δρώμενο από το 1ο Δημοτικό Σχολείο)

• “Κουτρουλιανό νερό” (Χορευτικό από το 1ο Δημοτικό Σχολείο)

• “Το αλφάβητο του νερού” (Παιχνίδι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο)

• “Οι άγγελοι του Τσάρλι” (Μουσικό δρώμενο από το 2ο Δημοτικό Σχολείο)

• “Το νερό στην ποίηση και τις μαντινάδες” (από το 2ο Δημοτικό Σχολείο)

• “Θάλασσα κι αλμυρό νερό” (από το 1ο Δημοτικό Σχολείο)