9-9-2013, Συγκινητική η επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας προς τιμήν της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης

 

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

 ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

 

 

Σε  μια κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η λιτή και ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο 7/9 ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, προκειμένου να τιμήσει τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κα. Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, που έλκει την καταγωγή της από το Αρκαλοχώρι, για την πολύχρονη προσφορά της στον Πολιτισμό. Η εκδήλωση τελέστηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, το Σύλλογο Πεδιαδιτών Αθηνών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστελλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Διοικητής της 133 Σ.Μ. Σμήναρχος κ. Κωνσταντίνος Άγγος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύμβουλοι Τοπικών Κοινοτήτων, Πολιτιστικοί φορείς, εκπρόσωποι Συλλόγων Σωματείων και τοπικών φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, απένειμε τιμητική πλακέτα στην κα. Λαμπράκη – Πλάκα, αναφέροντας ότι με τον αγώνα ζωής και τη δράση της, αφιερώθηκε όσο ελάχιστοι Έλληνες στη γνώση, την καλλιέργεια, την προβολή και την ανάδειξη του Πολιτισμού, δίνοντας στην ιστορία μας και τους ανυπέρβλητους θησαυρούς μας την απόλυτη προτεραιότητα που αξίζουν. Από την πλευρά της η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κα. Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, εξέφρασε τη συγκίνησή της για την τιμή στο πρόσωπό της, που όπως ανέφερε έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς προέρχεται από τον τόπο που τη γέννησε και τους δικούς της ανθρώπους.

 

 

 

Αρχεία