11/03/2011, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ

 

Tο Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης.  Ο κ. Κριτσωτάκης συναντήθηκε με τον κ. Καλογεράκη προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που σχετίζονται με την περιοχή και τους κατοίκους. Η Δημοτική Αρχή έχει άλλωστε από την πρώτη στιγμή τονίσει ότι είναι ανοιχτή στη συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς του τόπου για την καλύτερη διεκδίκηση λύσεων, τόσο στα μεγάλα ζητήματα της περιοχής, όσο και σε θέματα που σχετίζονται με τους πολίτες και την καθημερινότητα τους στο Δήμο.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από ζητήματα λειτουργίας του Δήμου στα πλαίσια της νέας διοικητικής δομής και των αλλαγών που επέφερε ο Καλλικράτης. Τονίστηκε ότι υπάρχει σειρά προβλημάτων όπως η ελλιπής στελέχωση δομών και υπηρεσιών, η εκχώρηση αρμοδιοτήτων χωρίς την απαραίτητη μέριμνα χρηματοδότησης, ασάφειες του Νόμου του Καλλικράτη που δημιουργούν οργανωτικά κενά κ.α. Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού ως εργαλείο δρομολόγησης δράσεων ισόρροπης ανάπτυξης στα πλαίσια των νέων πολεοδομικών ιστών των Δήμων.

Παράλληλα, τη συζήτηση απασχόλησε το μεγαλύτερο σήμερα σχεδιαζόμενο αναπτυξιακό έργο στην Κρήτη, το αεροδρόμιο Καστελλίου, στο οποίο Δήμος υποδοχής είναι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Στα πλαίσια αυτά  ο κ. Καλογεράκης ενημέρωσε τον κ. Κριτσωτάκη για τις θέσεις τις Δημοτικής Αρχής, καθώς και για τα αποτελέσματα της σειράς επαφών που είχε το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας ενημέρωσε το Βουλευτή για τις προϋποθέσεις που θέτει ο Δήμος στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου Καστελλίου. Τέλος, τόσο ο κ. Καλογεράκης όσο και ο κ. Κριτσωτάκης εξήραν την ανάγκη συνεργασίας του συνόλου του πολιτικού κόσμου, προκειμένου να διεκδικηθούν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την περιοχή.