13/09/2011, Στους αγιασμούς σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος

 

Στους καθιερωμένους αγιασμούς σχολείων τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας βρέθηκε σήμερα πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, παρευρέθηκε στους αγιασμούς του Γυμνασίου Θραψανού, του 2ου Νηπιαγωγείου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, του Γενικού Λυκείου και του Γυμνασίου Καστελλίου.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές καλή και δημιουργική χρονιά, τονίζοντας πως με μεθοδικότητα, υπομονή και επιμονή θα πετύχουν τους στόχους τους. Παράλληλα ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη για να ανταποκριθούν στο δύσκολο έργο τους και στους γονείς αντοχές για να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους στη δύσκολη σημερινή συγκυρία.

Παράλληλα ο κ. Καλογεράκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι αλήθεια ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με δυσκολίες και ελλείψεις. Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας στηρίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με εκπαιδευτικούς, σχολικές επιτροπές, ενώσεις και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων προκειμένου μέσα από διεκδικητικές παρεμβάσεις και κοινή συνεργασία να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές μας.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, γνωρίζουμε ότι μόνο η Παιδεία μπορεί να δώσει την ελπίδα για αλλαγή. Γιατί η επένδυση στη γνώση, είναι εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο, αφού η Παιδεία αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για ατομική και συλλογική πρόοδο και ανάπτυξη.

Εύχομαι από καρδιάς καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά με υγεία και επιτυχίες για όλους».

 

Αρχεία