15/02/2011, ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για την αναβάθμιση του παραρτήματος ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου σε Υποκατάστημα, προκειμένου να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες και διευκολύνσεις προς τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας  επισημαίνει ότι η αναβάθμιση είναι επιτακτική καθώς, αφενός θα δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, αλλά και συνταξιούχων, που μέχρι σήμερα αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του κεντρικού  Καταστήματος του ΙΚΑ στο Ηράκλειο, και αφετέρου θα καλυφθούν οι διευρυμένες ανάγκες που θα προκύψουν ενόψει της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελλίου.

          Συγκεκριμένα στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί στον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας αναφέρει:

 

«Κύριε Υπουργέ,

 

Στο νέο Δήμο Μινώα Πεδιάδας και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Αρκαλοχωρίου λειτουργεί παράρτημα του ΙΚΑ, το οποίο καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.

Καθημερινά διεκπεραιώνεται μεγάλος όγκος συναλλαγών των πολιτών, εξυπηρετώντας την ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή μας, στην οποία δραστηριοποιείται ένας υψηλός αριθμός επιχειρήσεων, με πλήθος ασφαλισμένων στο ΙΚΑ. Μάλιστα, στα πλαίσια της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου μας και ενόψει της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, οι ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών από το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου πρόκειται να σημειώσουν ραγδαία αύξηση.

Με βάση τα παραπάνω και με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης για αποκέντρωση δομών και υπηρεσιών ζητάμε την αναβάθμιση του παραρτήματος ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου σε Υποκατάστημα, γεγονός που θα προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες και διευκολύνσεις προς τους πολίτες.

 Η ανάγκη αυτή είναι επιτακτική καθώς, αφενός θα δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, αλλά και συνταξιούχων, που μέχρι σήμερα αναγκάζονται να διανύουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του κεντρικού  Καταστήματος του ΙΚΑ στο Ηράκλειο, και αφετέρου θα καλυφθούν οι διευρυμένες ανάγκες που θα προκύψουν ενόψει της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελλίου.

Προσβλέποντας στη θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

              Με εκτίμηση,

 

                Ζαχαρίας Καλογεράκης»