15/03/2011, ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Πέτρο Ινιωτάκη. και τη διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ για τα ζητήματα που σχετίζονται με την οργάνωση, δομή και λειτουργία του νέου Δήμου, στα πλαίσια των αλλαγών που επέφερε ο Καλλικράτης.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν οι παραδοσιακοί οικισμοί και ειδικότερα η καταγραφή και ανάδειξή τους μέσα από μια προσπάθεια στην οποία έχει ήδη προχωρήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο για το Νομό Λασιθίου. Η Δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε θετικά σε μια ανάλογη προοπτική για τους οικισμούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία προς το σκοπό αυτό, με το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη διατήρησης της φυσιογνωμίας της περιοχής στα πλαίσια υλοποίησης του νέου αεροδρομίου Καστελλίου. Σε αυτή τη βάση ο κ. Καλογεράκης αναφέρθηκε στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση του έργου και την ανάπτυξη δράσεων στην ευρύτερη περιοχή. 

Επιπλέον, ο κ. Καλογεράκης πρότεινε στη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ως φορέα υλοποίησης του έργου του νέου αεροδρομίου, προκειμένου το Τεχνικό Επιμελητήριο να λειτουργήσει ως τεχνικός σύμβουλος του Δήμου. Στόχος είναι η εκπόνηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου με ολοκληρωμένα έργα και παρεμβάσεις  για την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και ο έλεγχος κατασκευής σε όλη τη φάση υλοποίησης του νέου αεροδρομίου Καστελλίου. Η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του Δημάρχου και συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου με το Δήμο Μινώα Πεδιάδας προς αυτήν την κατεύθυνση.