15-5-2014, Δήλωση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, στο πλαίσιο της σημερινής έναρξης των διαδικασιών δημοπράτησης του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου από το Υπουργείο Υποδομών.

 

Δήλωση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη,

 στο πλαίσιο της σημερινής έναρξης των διαδικασιών δημοπράτησης

 του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου από το Υπουργείο Υποδομών.

 

 

Επιτέλους! Μετά από τρία χρόνια έχουμε ημερομηνία έναρξης των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου. Σήμερα το Υπουργείο Υποδομών έστειλε προς δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη διακήρυξη για τη διενέργεια του Διαγωνισμού.

Ελπίζω να προσέλθουν επενδυτές και να ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχει δεσμευτεί το Υπουργείο.

Επιπλέον, όμως, τονίζουμε για ακόμα μια φορά ότι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ως χώρος υποδοχής του αεροδρομίου είναι η περιοχή που θα επιβαρυνθεί από τις επιπτώσεις του. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να γίνει πράξη και η παράλληλη δέσμευση του Υπουργού για την υλοποίηση αντισταθμιστικών έργων και παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ώστε να ενισχυθεί η αναπτυξιακή της προοπτική.

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας έχει ήδη ενημερώσει, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών για το διεκδικητικό της πλαίσιο. Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει συγκεκριμένες θεσμικές διασφαλίσεις, παράλληλα με τη δημιουργία αναγκαίων υποδομών και διατυπώνει σαφή αιτήματα, όπως η κατοχύρωση της εντοπιότητας στις προσλήψεις και η αναγκαία υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου.

Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Αρχή, μαζί με την ενεργοποίηση φορέων και πολιτών, από την αρχή κιόλας της ερχόμενης εβδομάδας ξεκινά νέο κύκλο παρεμβάσεων για την κατοχύρωση των συμφερόντων του τόπου και των δημοτών, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων στο Υπουργείο.

Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να διασφαλίσουμε τα μέγιστα για την περιοχή και τους κατοίκους της.