2-2-2012, Πλούσιο το πρόγραμμα των Αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας - Κάλεσμα συμμετοχής.

 

ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

 

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κέφι, ξενοιασιά και ξεφάντωμα με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορό υπόσχεται το πλούσιο πρόγραμμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων που έχει διαμορφώσει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας μέσω του Δημοτικό Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος σε συνεργασία με πολιτιστικούς και εμπορικούς συλλόγους, καθώς και φορείς της περιοχής. Επιδιώκοντας το αντάμωμα των τοπικών κοινωνιών και με εφόδια τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά η Δημοτική Αρχή καλεί όλους τους πολίτες να πάρουν ενεργά μέρος στις αποκριάτικες εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Αναζητώντας μια διέξοδο ανακούφισης από την καθημερινότητα και τη μονοτονία, αλλά και επιδιώκοντας μια ανάσα αισιοδοξίας και ξενοιασιάς, μια απόδραση γέλιου και ζεστής επικοινωνίας με όλους τους πολίτες ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και οι φορείς του Δήμου καλούν τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 28913 40335 ή στα τηλέφωνα 6973332596  (κα. Ελένη Μουράτη) και 6936815835 (κα. Ειρήνη Μπεχλιβάνου). Για πληροφορίες σχετικά με τις πλατφόρμες των αρμάτων στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6972266295 (κ. Αντώνης Χριστάκης), ενώ παράλληλα μπορούν να αναρτήσουν τη στολή της ομάδας τους στο Facebook στη σελίδα ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχει ως εξής:


ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ – 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

 9:00π.μ. Καστέλλι: Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Καστελλίου ψήνουν και τσικνίζουν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μιχάλης Σάλλας» και καλούν δημότες και επισκέπτες να γιορτάσουν μαζί τους.

6:00μ.μ. Αρκαλοχώρι: «Τσικνίσματα». Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ο Σύλλογος Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου και ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αρκαλοχωρίου διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά  τα “Τσικνίσματα στο Αρκαλοχώρι” για να γίνει  «Όλη η πόλη μια παρέα». Το απόγευμα ανάβουν οι ψησταριές στο κέντρο της πόλης. Η τσίκνα ανεβαίνει και μαζί το κέφι μικρών και μεγάλων μεταμφιεσμένων, που ξεχύνονται στους δρόμους. Η ένταση της μουσικής δυναμώνει και τα καταστήματα προσφέρουν δωρεάν μεζέδες και κρασί σε όλους τους επισκέπτες. Ο χορός, το τραγούδι και το ξεφάντωμα θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ.

6:00μ.μ. Καστέλλι: Τσικνοπέμπτη με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καστελλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Καστέλλι.

7:30μ.μ. Θραψανό: Παιδικό ξεφάντωμα στην Πλατεία Θραψανού, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού. 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

11:00π.μ. Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού στο Καστέλλι.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος στα τηλέφωνα 28910 31824 (κα. Ερωφίλη Κανακουσάκη) και 6972817716 – 28910 31258 – 28913 40118 (κ. Γιώργος Καλογεράκης).

7:00μ.μ. Λαμπαδηδρομία στο Καστέλλι.

Μασκαράδες και μη, με αναμμένες δάδες θα γυρίσουν τους δρόμους και τα σοκάκια του Καστελλίου. Η πομπή της αποκριάς αναβιώνει ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και καταλήγει στην Πλατεία που βρίσκεται το Πολιτιστικό Πολύκεντρο Καστελλίου. Εκεί μας περιμένει μουσική, χορός, κρασί και ξεφάντωμα μέχρι το πρωί. Τη διοργάνωση έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

3:30μ.μ. Καρναβάλι στο Αρκαλοχώρι.

Ομάδες μεταμφιεσμένων και άρματα πραγματοποιούν τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στην κεντρική οδό του Αρκαλοχωρίου, χορεύοντας, τραγουδώντας και σατιρίζοντας επίκαιρα θέματα. Αμέσως μετά, μεταμφιεσμένοι και μη, συγκεντρώνονται στην Πλατεία Ελευθερίας και συμμετέχουν ενεργά σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, που συνοδεύεται από άφθονο κρασί, τραγούδια και χορό.

 

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

1:00μ.μ. Καρναβάλι στο Θραψανό.

Ομάδες μεταμφιεσμένων με άρματα πραγματοποιούν αποκριάτικη παρέλαση στο κέντρο του Θραψανού. Στη συνέχεια όλοι συγκεντρώνονται στην κεντρική Πλατεία και γιορτάζουν παραδοσιακά τα κούλουμα. Τη διοργάνωση έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού.

10:00μ.μ. Κούλουμα στο Σμάρι. Παραδοσιακά κούλουμα με άφθονο κρασί και εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σμαρίου.

10:30π.μ. Κατασκευή Χαρταετών στη Γαρίπα. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίπας μας μαθαίνει να κατασκευάζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο το χαρταετό μας.

11:00π.μ. «Απαλέθια» στο Διαβαϊδέ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διαβαϊδέ αναβιώνει τη Γιορτή των Γερόντων «Απαλέθια».

11:30π.μ. «Απαλέθια» στον Καραβάδω. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβάδου αναβιώνει τη Γιορτή των Γερόντων «Απαλέθια».

11:30π.μ. Κούλουμα στην Τουρλωτή. Παραδοσιακά κούλουμα με άφθονο κρασί και εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τουρλωτής.

12:00μ.μ. Κούλουμα στο Λευκοχώρι. Παραδοσιακά κούλουμα με άφθονο κρασί και εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λευκοχωρίου.

12:00μ.μ. Κούλουμα στο Χουμέρι. Παραδοσιακά κούλουμα με άφθονο κρασί και εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χουμερίου.

12:00μ.μ. Κούλουμα στη Ζήντα. Παραδοσιακά κούλουμα με άφθονο κρασί και εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζήντας.

1:00μ.μ. Κούλουμα στους Ζωφόρους. Παραδοσιακά κούλουμα με άφθονο κρασί και εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφόρων.

1:30μ.μ. Κούλουμα στους Αποστόλους. Παραδοσιακά κούλουμα με άφθονο κρασί και εδέσματα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων.

2:00μ.μ. Κούλουμα στο Νιπιδιτό. Παραδοσιακά κούλουμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νιπιδιτού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων με σατιρική διάθεση που αγκαλιάζει χωριανούς και μουσαφίρηδες.

 

  Στα πλαίσια αυτά η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά την Οργανωτική Επιτροπή των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την οποία απαρτίζουν:

  • -Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος: Καλογεράκης  Γεώργιος, Βιδάκης  Κων/νος, Κεγκέρογλου  Χρυσούλα, Μαρνελάκης  Εμμανουήλ,         Καλαϊτζάκης  Μιχαήλ, Καραγιώργης  Κυριάκος, Μπεχλιβάνου  Ειρήνη, Ασσαργιωτάκη  Ειρήνη, Συριγωνάκης  Νικόλαος.
  • -Σμυρνάκης Μανώλης, Πρόεδρος  Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου
  • -Πετράκης Γιάννης, Πρόεδρος Συλλόγου Εμπόρων Καστελλίου
  • -Χριστάκης Αντώνης, Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αρκαλοχωρίου
  • -Μαραυγάκης Ανέστης, Πρόεδρος Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου – Πρόεδρος Πολιτιστικού          Συλλόγου Καστελλίου
  • -Καλλιακάκης Γιάννης, Πρόεδρος Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Θραψανού
  • -Πλουμάκη Πόπη, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού
  • -Γκαντάτσιος Κώστας, Πρόεδρος Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αρκαλοχωρίου
  • -Παπαδάκης Νίκος, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σαμπά.

Αρχεία