25/02/2011, ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ «ΤΣΙΚΝΙΣΜΑΤΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Ξεφάντωσαν στους ρυθμούς της αποκριάς με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορό οι πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα «τσικνίσματα» που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Αρκαλοχώρι. Όλοι μαζί, μεταμφιεσμένοι και μη, μικροί και μεγάλοι, παρά την έντονη βροχή ξέφυγαν για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας και συμμετείχαν με ζωντάνια και κέφι στο αποκριάτικο ξεφάντωμα της Τσικνοπέμπτης που διοργάνωσε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αρκαλοχωρίου.

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας έχει διαμορφώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, εθελοντές και φορείς και καλεί πολίτες και επισκέπτες να συμμετάσχουν. Με τρεις κύριες εκδηλώσεις στο Καστέλλι στις 5 Μαρτίου, στο Αρκαλοχώρι στις 6 Μαρτίου και στο Θραψανό στις 7 Μαρτίου και πλήθος εκδηλώσεων στα χωριά του Δήμου η Δημοτική Αρχή επιδιώκει το αντάμωμα των τοπικών κοινωνιών με μια απόδραση γέλιου και ζεστής επικοινωνίας.

Ο επόμενος σταθμός των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας είναι το Σάββατο 5 Μαρτίου με το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως εξής:

  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΤΑΕΤΩΝ ΣΤΗ ΓΑΡΙΠΑ

Μαζευόμαστε στις 11:00 π.μ. στο Κέντρο Νεότητας της Γαρίπας και μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε με τον παραδοσιακό τρόπο το ΧΑΡΤΑΕΤΟ μας. Διοργάνωση: Δήμος Μινώα Πεδιάδας & Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίπας

  • ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ

Από τις 6:30μ.μ. μασκαράδες και μη, με δάδες αναμμένες, θα γυρίσουν τους δρόμους και τα σοκάκια του Καστελλίου. Η πομπή της αποκριάς αναβιώνει ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και καταλήγει στην πλατεία που βρίσκεται το πολιτιστικό Πολύκεντρο Καστελλίου. Εκεί μας περιμένει μουσική, χορός, κρασί και ξεφάντωμα μέχρι το πρωί. Διοργάνωση: Δήμος Μινώα Πεδιάδας & Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελλίου