26-2-12, Σήμερα στις 3:30μ.μ. η έναρξη του Καρναβαλιού στο Αρκαλοχώρι. Ξεφάντωσε χθες το Καστέλλι με τη Λαμπαδηδρομία και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θυσαυρού

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 3:30μ.μ. Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

 

 

ΞΕΦΑΝΤΩΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

 & ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

 

     Αντίστροφα μετρά ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, όπου όλα είναι ετοιμα για τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση στις 3:30μ.μ στο Αρκαλοχώρι, που θα παρασύρει στο ρυθμό της μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές. Με τον κόσμο να κινείται στο πνεύμα της Αποκριάς, οι διοργανωτές ελέγχουν ξανά τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν κηρύξουν την έναρξη του φετινού Καρναβαλιού Αρκαλοχωρίου, που αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες. Δεκάδες άρματα εμπνευσμένα από την επικαιρότητα θα κλέψουν την παράσταση, ενώ ομάδες μεταμφιεσμένων θα χορεύουν στην κεντρική οδό του Αρκαλοχωρίου, μεταφέροντας τον παλμό του Καρναβαλιού στους θεατές.

    Ξυλοπόδαροι θα διασκεδάζουν με παιχνίδια τα μικρά παιδιά, ενώ στη διοργάνωση συμμετέχει και ο Στάθης Μονιάκης με τα ανέκδοτά του.

     Αμέσως μετά την αποκριάτικη παρέλαση, μεταμφιεσμένοι και μη θα γίνουν μια παρέα στην Πλατεία Ελευθερίας Αρκαλοχωρίου, όπου θα διασκεδάσουν με ένα αξέχαστο αποκριάτικο πάρτυ. Μουσική, χορός, πειράγματα, γέλιο και άφθονο κρασί θα κρατήσουν ζωντανό το πνεύμα της Αποκριάς, με τον κόσμο να ξεφαντώνει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα θέματα των αρμάτων της φετινής αποκριάτικης παρέλασης στο Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου έχουν ως εξής:

1)    «Δε θα μας κλέψουν το γέλιο» - Δήμος Μινώα Πεδιάδας

2)   «Ο καραγκιόζης επιστρέφει» - Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Μινώα Πεδιάδας

3)    «Το μαρτύριο της σταγόνας» - Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μινώα Πεδιάδας

4)   «Τζούνιορ Μάστερ Σεφ» - Δημοτικό Σχολείο Καστελλίου

5)   «Λεφτά υπάρχουν» - Γυμνάσιο Καστελλίου

6)   «Παραφύσει… επιστροφή στη φύση» - Πολιτ. Συλ. Λευκοχωρίου

7)   «Η βάφτιση των διδύμων» - Πολιτ. Συλ. Αποστόλων

8)   «Οι… ρακοδικασμένοι» - Πολιτ. Συλ. Γαλατά

9)   «Πολιτικοί… κρατούμενοι» - Πολιτ. Συλ. Μαχαιράς

10) «Τρελοκομεία…» - Πολιτ. Συλ. Παρτίρων, Μπαδιά, Τουρλωτής

11)  «Στρουμφορουσσοχώρια» - Πολιτ. Συλ. Ρουσσοχωρίων

12)  «Η κηδεία του λαού» Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινιά

13) «Ο χορός των αστεριών» - Γυμναστήριο Body Slim

14)  «Καουμπόηδες στην άγρια Δύση» - Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Καλομοίρη – Μαρίνη

15)  «Οι νότες το ‘σκασαν» - Σχολή Χορού Χοροέκφραση

16)  «Μπαζανοβασανιστικό σχέδιο…η απαγωγή της Μέρκελ» - Γιάννης Μπαζάνας

17)  «Οι γιατροί της πείνας» - Παρέα μεταμφιεσμένων

18)  «Καταδικασμένοι πότες» - Café Club Ιστορικό

19)  «Ζουλού» - Παρέα μεταμφιεσμένων

 

     Παράλληλα, κέφι, ξενοιασιά και ξεφάντωμα με μουσική και χορό πρόσφεραν και οι κεντρικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν χθες, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στο Καστέλλι. Συγκεκριμένα, αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία –ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Μασκαράδες και μη, με δάδες αναμμένες, γύρισαν τους δρόμους και τα σοκάκια του Καστελλίου, με την πομπή της αποκριάς να καταλήγει στην πλατεία που βρίσκεται το πολιτιστικό πολύκεντρο. Εκεί περίμενε όλους μουσική, χορός, κρασί και ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

     Νωρίτερα το πρωί  διοργανώθηκε με επιτυχία στο Καστέλλι το 1ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού με θέμα «Ξεκλειδώνοντας το Κάστρο». Οι κυνηγοί ξεχύθηκαν στους δρόμους του Καστελλίου, αναζητώντας μέσα από γρίφους τα κομμάτια της ιστορίας του «Κάστρου». Ώσπου η νικήτρια ομάδα να ανακαλύψει το «θησαυρό», κάθε γωνιά του Καστελλίου είχε πλημμυρίσει από τα γέλια και τις φωνές μικρών και μεγάλων, που με σύμμαχό τους τον καιρό, το διασκέδασαν με την ψυχή τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.