29-4-2014, Σύσκεψη για τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής συγκάλεσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

 

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρία Καλογεράκη και εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου, συγκροτήθηκε στο Δήμο διαπαραταξιακή επιτροπή, με εκπροσώπους όλων των συνδυασμών της περιοχής. Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στο Θραψανό, συμμετείχαν επικεφαλής και εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, στοχεύοντας στην αγαστή συνεργασία για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, έπειτα από πρόταση του Δημάρχου κ. Καλογεράκη, συμφωνήθηκε ομόφωνα η προεκλογική περίοδος να κυλήσει με ευπρέπεια μέσα σε ένα ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα, ενώ παράλληλα η επαφή των εκπροσώπων των συνδυασμών στη διαπαραταξιακή επιτροπή να είναι καθημερινή. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Καλογεράκης διεμήνυσε στις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται στη διάθεση όλων οι εκλογικές εγκύκλιοι και το ειδικό υλικό, ενώ παράλληλα δόθηκαν στους επικεφαλής των παρατάξεων οι εκλογικοί κατάλογοι. Επιπλέον, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων του Δήμου βρίσκονται στη διάθεση των συνδυασμών.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε αποδεκτό να αποφευχθούν οι θορυβώδεις προεκλογικές περιοδείες και οι εκτεταμένες αφισοκολλήσεις. Στόχος, όπως συμφωνήθηκε, είναι να ακολουθηθεί ένας υψηλού επιπέδου προεκλογικός αγώνας στον άξονα γόνιμης παράθεσης θέσεων και δημιουργικής κριτικής, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια. Τελικός σκοπός, που πρέπει να αποτελεί κοινή συνισταμένη, είναι η διάθεση όλων να βοηθήσουν από κοινού τον τόπο και τους δημότες του την επόμενη ημέρα των εκλογών, από όποια θέση κι αν βρεθεί ο καθένας.