3/03/2011, ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες να συμμετάσχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχει απευθύνει η Δημοτική Αρχή. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου που διοργανώνεται την Κυριακή 6 Μαρτίου και ώρα 3:30μ.μ. Ήδη η ευρύτερη περιοχή του Δήμου κινείται στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με τη συμμετοχή των πολιτών να είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Συμπληρώνοντας πολλές δεκαετίες παρουσίας, με διάφορες διακυμάνσεις, το Καρναβάλι Αρκαλοχωρίου περιμένει μικρούς και μεγάλους να ξεφαντώσουν με τις ομάδες μασκαράδων και τα άρματα που πραγματοποιούν τη μεγάλη παρέλαση στην κεντρική οδό του Αρκαλοχωρίου, τραγουδώντας και σατιρίζοντας επίκαιρα και παραδοσιακά θέματα.

Αμέσως μετά την αποκριάτικη παρέλαση όλοι μαζί, μεταμφιεσμένοι και μη, συγκεντρώνονται στην Πλατεία Ελευθερίας και συμμετέχουν ενεργά σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, που συνοδεύεται από άφθονο κρασί, τραγούδια και χορό.

Κέφι, ξενοιασιά και ξεφάντωμα με παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και χορό υπόσχονται και οι κεντρικές εκδηλώσεις στο Καστέλλι και το Θραψανό. Συγκεκριμένα, στο Καστέλλι το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 6:30μμ. μασκαράδες και μη, με δάδες αναμμένες, θα γυρίσουν τους δρόμους και τα σοκάκια. Η πομπή της αποκριάς αναβιώνει ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και καταλήγει στην πλατεία που βρίσκεται το πολιτιστικό πολύκεντρο Καστελλίου. Εκεί περιμένει όλους μουσική, χορός, κρασί και ξεφάντωμα μέχρι το πρωί.

Επιπλέον, στο Θραψανό την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου από τη 1:00μ.μ. ομάδες μασκαράδων με άρματα, πραγματοποιούν την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο του χωριού. Στη συνέχεια, συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία μαζί με όλους τους θεατές και πραγματοποιούν τα παραδοσιακά Κούλουμα. Μουσική, πειράγματα, γέλιο, νηστίσιμοι μεζέδες, κρασί, κέφι, σε αφθονία!