31-3-2014, Κέρδισε τις εντυπώσεις η συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στη 2η έκθεση "Κρήτη - Η μεγάλη συνάντηση" στην Αθήνα.

 

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΣΤΗ 2η ΕΚΘΕΣΗ

«ΚΡΗΤΗ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Με εξαιρετικές εντυπώσεις από επισκέπτες και συμμετέχοντες επισφραγίστηκε η επιτυχημένη παρουσία του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με δικό του περίπτερο και στη δεύτερη παγκρήτια έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση» που διοργανώθηκε στο Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου.

Η συμμετοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στην έκθεση ανέδειξε τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, τόσο του πρωτογενούς όσο και του δευτερογενούς τομέα, που είχαν αποδεχτεί την ανοιχτή πρόσκληση του Δήμου και προώθησαν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερό του. Έτσι, μέσα από τις επιχειρήσεις που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, το κοινό ήρθε σε επαφή με το παραδοσιακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. που παράγεται στην περιοχή, γνώρισε τις ευεργετικές δυνατότητες των βοτάνων της κρητικής γης, τις μοναδικές γεύσεις της παραδοσιακής κρητικής αλλαντοποιίας και τυροκομίας, καθώς και τα εξαιρετικής τεχνοτροπίας παραδοσιακά χειροποίητα κεραμικά αριστουργήματα των αγγειοπλαστικών επιχειρήσεων του Θραψανού.

Στο πλαίσιο αυτό, πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.  Εκεί βρίσκονταν και οι εκπρόσωποι των τοπικών επιχειρήσεων, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να ενημερωθούν για τον πλούτο και την αξία των εκλεκτών τοπικών προϊόντων. Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσα από έντυπο πληροφοριακό υλικό για τις περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, την παράδοση, τον πολιτισμό, την ιστορία, τη φύση, τα τοπικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, την κρητική διατροφή, αλλά και τις δυνατότητες για διακοπές και εναλλακτικές δραστηριότητες που προσφέρει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, ο οποίος άλλωστε αποτελεί πρώτο επιλαχόντα ευρωπαϊκό προορισμό αριστείας πανελλαδικά, βραβευμένο τόσο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και από το Υπουργείο Τουρισμού.

Αλφαβητικά, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο περίπτερο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους έχουν ως εξής:

 

  • Αγγειοπλαστικός Συνεταιρισμός Θραψανού «Μίνως»

Παραδοσιακά Χειροποίητα Κεραμικά

Δ/νση: Θραψανό Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης, ΤΚ 70006

Τηλ: 2891041598

Φαξ: 2891041548

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Πλουμάκης Μιχάλης

     Κιν: 6973019097

Email: info@minos-ceramics.gr

Website: www.minos-ceramics.gr

 

 

  • «Αγροτικός Συνεταιρισμός Θραψανού»

Τυποποιημένο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π.

Δ/νση: Θραψανό Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης, ΤΚ 70006

Τηλ: 2891041212

Φαξ: 2891041123

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γιουλάκης Γιώργος

     Κιν: 6973060513

Email: thraps1@otenet.gr

Website: www.cretan-olive-oil.gr

 

  • «Ίνατος» Καλλιέργεια, παραγωγή και συσκευασία βοτάνων

Δ/νση: Αρκαλοχώρι Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης, ΤΚ 70300

Τηλ & Φαξ: 2891023626

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Βερυκοκίδης Ευάγγελος

Κιν: 6947819929

Email: vaggelis.verikokidis@gmail.com

Website: www.inatosherbs.gr

 

  • Μαυραντωνάκης Ιωάννης

Κεραμικά - Εμπορία & Τυποποίηση ελαιολάδου

Δ/νση: Θραψανό Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης, ΤΚ 70006

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μαυραντωνάκης Γιάννης

Κιν: 6972078205

Email: agriculturalprod@gmail.com

 

  • «Πηγάκης Ο.Ε.» (Μ. Πηγάκης – Μ. Καλογεράκη Ο.Ε.)

Πρότυπη Μονάδα Παραγωγής Κρεατοπαρασκευασμάτων

& προϊόντων θερμικής επεξεργασίας με βάση το κρέας.

Δ/νση: Ρουσσοχώρια Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης, ΤΚ 70300

Τηλ & Φαξ: 2891024509

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Πηγάκης Μιχάλης

Κιν: 6977679314

Email: mixpigakis@yahoo.gr

 

  • «Σταματογιώργης»
    Τυροκομικά – Γαλακτοκομικά Παραδοσιακά Προϊόντα

Δ/νση: Σμάρι Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νομός Ηρακλείου Κρήτης ΤΚ 70006

Τηλ: 28910 32710

Φαξ: 28910 32710

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Παπαδάκης Δημήτρης

Κιν: 6973423040

e-mail: stamatogiorgis@yahoo.gr

 

Η έκθεση, που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και την  PROM-EXPO, τελούσε υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Παγκρήτιας Ένωσης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων- Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε), του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (Ο.Λ.Η.), της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης, του Δικτύου Κρητικού Ελαιολάδου των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, (Ηράκλειου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων) και των Διμερών Επιμελητηρίων: Ελληνοκινεζικό, Ελληνογερμανικό,  Αραβοελληνικό, Ελληνοτουρκικό, Ελληνοϊταλικό, Ελληνορωσικό, Ελληνοβουλγαρικό και Ελληνοσερβική Εμπορική & Βιομηχανική Ένωση.