4-02-2011, ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ Δ.Ο.Υ.

Επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου για το θέμα της λειτουργίας των περιφερειακών Δ.Ο.Υ. Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί στον Υφυπουργό κ. Δημήτρη Κουσελά, το Γενικό Γραμματέα φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο και τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας αναφέρει:

 

«Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι στις προθέσεις του Υπουργείου σας βρίσκεται η κατάργηση περιφερειακών Δ.Ο.Υ.

Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι Δ.Ο.Υ. Καστελλίου και Αρκαλοχωρίου, η λειτουργία των οποίων κρίνεται απαραίτητη, καθώς παρέχουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να υποχρεώνονται να διανύσουν χιλιόμετρα μέχρι την πρωτεύουσα του Νομού.

Με γνώμονα τον άξονα αποκέντρωσης δομών και υπηρεσιών για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και την απρόσκοπτη εξυπηρέτησή του, ως Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας είμαστε αντίθετοι σε κάθε πιθανή ενέργεια κατάργησης των περιφερειακών Δ.Ο.Υ.

Στα πλαίσια αυτά, ζητάμε τη διατήρηση των Δ.Ο.Υ. Καστελλίου και Αρκαλοχωρίου του Δήμου μας, καθώς θεωρούμε ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας, διεκπεραιώνοντας καθημερινά έναν υψηλό φόρτο εργασιών. 

Με εκτίμηση,

  Ζαχαρίας Καλογεράκης»