8/03/2011, ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους, φορείς και εθελοντές στο Καστέλλι, το Αρκαλοχώρι και το Θραψανό. 

Πιο συγκεκριμένα στο Καστέλλι πλήθος κόσμου συμμετείχε στη λαμπαδηφορία που διοργανώθηκε στους δρόμους και τα σοκάκια το Σάββατο 5 Μαρτίου και κατέληξε σε ένα ξέφρενο γλέντι στην πλατεία του πολιτιστικού πολύκεντρου.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου η σκυτάλη των αποκριάτικων εκδηλώσεων πέρασε στο καρναβάλι Αρκαλοχωρίου όπου επικράτησε το αδιαχώρητο με χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες να απολαμβάνουν την αποκριάτικη παρέλαση. Με κέφι και ζωντάνια οι καρναβαλιστές παρέσυραν το πλήθος στους ρυθμούς της αποκριάς, με τον αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνά φέτος κάθε προσδοκία. Δεκάδες άρματα εμπνευσμένα από την επικαιρότητα έκλεψαν την παράσταση, ενώ από τη φαντασία των καρναβαλιστών δεν έλειψαν και τα μηνύματα για το περιβάλλον τον εθελοντισμό κ.α. 

Η αυλαία των εκδηλώσεων του Δήμου για τη φετινή αποκριά έπεσε την Καθαρά Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στο Θραψανό με ομάδες μασκαράδων να πραγματοποιούν την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο του χωριού. Στη συνέχεια, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία μαζί με όλους τους θεατές και πραγματοποίησαν τα παραδοσιακά Κούλουμα. Επιπλέον, κούλουμα διοργανώθηκαν σχεδόν σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου.

Ένα θερμό ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε σε όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, τονίζοντας: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας και ιδιαίτερα τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους φορείς και τους πολίτες που βοήθησαν και συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση, χαρίζοντας χαμόγελα και ευχάριστες στιγμές στο δύσκολο καιρό που διανύουμε. Όλοι μαζί στείλαμε το μήνυμα πως όπου υπάρχει μεράκι και συμμετοχή πετυχαίνουμε πολλά με ελάχιστο κόστος. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την οργανωτική επιτροπή για την πραγματικά άψογη διοργάνωση. Καλή Σαρακοστή!»