8-4-2011, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΠΑΡΑΣΥΡΗ

κ. Φραγκίσκος Παρασύρη - κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης

Με το Βουλευτή Ηρακλείου κ. Φραγκίσκο Παρασύρη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, συνεχίζοντας τη συνεργασία που έχει εγκαινιάσει με τις πολιτικές δυνάμεις και φορείς του τόπου. Στα πλαίσια αυτά ο κ. Παρασύρης, με πρωτοβουλία του, επισκέφθηκε τον κ. Καλογεράκη προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά τόσο για ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και τους κατοίκους της, όσο και για τα θεσμικά προβλήματα που αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή στο πρώτο τρίμηνο εφαρμογής του Καλλικράτη.  Στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Μινώα Πεδιάδας, καθώς και οι πρόεδροι των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας αναφέρθηκε εκτενώς στα δεδομένα που επέφερε η νέα διοικητική δομή, υπογραμμίζοντας σειρά προβλημάτων που παρατηρούνται, όπως η έλλειψη ευελιξίας που προκαλεί κωλύματα στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα του θεσμού. Παράλληλα, επισημάνθηκαν τα οργανωτικά κενά που προκαλούνται από την εκχώρηση αρμοδιοτήτων χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση και την αναγκαία ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό. Όπως τονίστηκε, τα περισσότερα ζητήματα παρατηρούνται στο θεσμικό κομμάτι της μεταρρύθμισης με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον καταιγισμό εγκυκλίων που συντάσσονται προκειμένου να καλύψουν ασάφειες και λειτουργικά κενά.

Επιπλέον, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τη δράση της Δημοτικής Αρχής και τις προτεραιότητες που έχει σχεδιάσει. Παράλληλα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, με το Βουλευτή και το Δήμαρχο να συμφωνούν ότι η καλή συνεργασία ανάμεσά στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους Βουλευτές μπορεί να αποτελέσει μοχλό επίλυσης προβλημάτων και αποτελεσματικότερης διεκδίκησης λύσεων.

Παράλληλα, τη συζήτηση απασχόλησε το μεγαλύτερο σήμερα σχεδιαζόμενο αναπτυξιακό έργο στην Κρήτη, το αεροδρόμιο Καστελλίου, στο οποίο Δήμος υποδοχής είναι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας. Στα πλαίσια αυτά  ο κ. Καλογεράκης ενημέρωσε τον κ. Παρασύρη για τις θέσεις τις Δημοτικής Αρχής και τις προϋποθέσεις που θέτει ο Δήμος για την κατασκευή του έργου, τονίζοντας την ανάγκη να διεκδικηθούν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την περιοχή. Στα πλαίσια αυτά ιδιαίτερη μνεία έγινε για το πλαίσιο του αναγκαίου αναπτυξιακού σχεδιασμού που πρέπει να δρομολογηθεί ως εργαλείο ισόρροπης ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή.