9-10-2012, Το μουσικό CD του Σωτήρη Αλεξάκη και των "Ομερτά" παρουσιάζει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στο Αρκαλοχώρι

 

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ CD ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΑΛΕΞΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ «ΟΜΕΡΤΑ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

 

Εκδήλωση για την παρουσίαση του μουσικού CD του Σωτήρη Αλεξάκη και του συγκροτήματος «Οι Ομερτά» διοργανώνει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας την ερχόμενη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 9:00μ.μ. στο Αρκαλοχώρι (café “Φοίνικες”). Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας στηρίζει και αναδεικνύει τις προσπάθειες των ντόπιων καλλιτεχνών και βρίσκεται στο πλευρό των δημιουργικών τους αναζητήσεων.

Το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, και αποτελεί κατάθεση ψυχής στηριγμένη στη συνεργασία προσώπων με δεσμούς χρόνων και κοινές ευαισθησίες.

 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Σωτήρης Αλεξάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αρκαλοχώρι. Από πολύ μικρός έδειξε την αγάπη του για τη μουσική και αφοσιώθηκε  σ’ αυτήν. Έχει ασχοληθεί  με τη σύνθεση μουσικής για θεατρικές παραστάσεις, εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές και συναυλίες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συνεργαστεί με διαφορά μουσικά σχήματα και γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Μιχάλης Τζουγανάκης.

Η παρουσία του Σωτήρη  Αλεξάκη στη δισκογραφία ξεκίνησε από το συγκρότημα Νεάρχου Παράπλους όμως αυτή η έκδοση είναι η πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική απόπειρα, με τη συνεργασία του συγκροτήματος "οι ομερτάκαι τη φιλική συμμετοχή στο τραγούδι, του  Γιώργη Ξυλούρη και της Μαρίας Φασουλάκη.

 

Πληροφορίες για το δίσκο

Ο δίσκος αυτός αποτελείται από 10 τραγούδια και ένα ορχηστρικό σε μουσική και στίχους του Σωτήρη Αλεξάκη. Στο τραγούδι «Ξημερώματα» οι στίχοι είναι του Στέφανου Κουρουπάκη. Ένα πέρασμα ως την ¨καρδιά του σκότους» μέσα από τη μοναξιά, την ανυπομονησία, τη νοσταλγία, τον έρωτα, την άρνηση, την απογοήτευση, τη γοητεία και τόσα άλλα… Μια δέσμη φωτός που διασχίζει το πιο σκοτεινό σημείο της νύχτας και ξεχύνεται αλώβητη πότε στην πόλη, έξω στους δρόμους και μέσα στα μπαρ και πότε γύρω από τα χωράφια και τα γυμνά βουνά, κάτω από τα σύννεφα δίπλα από τη θάλασσα…