17-03-2017, Ανακοίνωση από το Τμήμα Άρδευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

                                                

                                                                

Από το Τμήμα Άρδευσης του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ανακοινώνονται τα εξής:

Εν όψη της νέας αρδευτικής περιόδου και  επειδή παρατηρούνται πολλές παραβάσεις από τους χρήστες του δημοτικού αρδευτικού δικτύου, είτε από άγνοια , είτε από πρόθεση  σας ενημερώνουμε για ορισμένα σημαντικά σημεία του Κανονισμού Άρδευσης του Δήμου προς αποφυγή επιβολής προστίμων:

 

1) Για την τοποθέτηση νέου υδρομέτρου, μεταφορά , αντικατάσταση, επανασύνδεση και διακοπή , απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή σχετικής αίτησης στο Δήμο και πληρωμή του σχετικού παραβόλου. Στη συνέχεια το Τμήμα Άρδευσης εκδίδει σχετική εντολή στον αρμόδιο υδρονομέα για την διεκπεραίωση του αιτήματος το συντομότερο δυνατό. Οποιαδήποτε επέμβαση σε  υδρόμετρο  χωρίς ενημέρωση της υπηρεσίας , τιμωρείται με πρόστιμο 500€ .

 

2) Εντός οικισμών δεν χορηγείται άρδευση. Αρμόδια είναι για χορήγηση νερού εντός οικισμού είναι  η  ΔΕΥΑΜΠ. Ειδικές περιπτώσεις θα συνεξετάζονται  από τις δύο υπηρεσίες.

 

3) Ο χρήστης αρδευτικού νερού έχει δικαίωμα ένστασης για βεβαιωμένες χρεώσεις σε λογαριασμούς του  μέχρι ένα μήνα μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής του λογαριασμού. Πέραν αυτού του ορίου οι ενστάσεις θα απορρίπτονται .

 

4) Κατανάλωση που έχει καταγραφεί στο υδρόμετρο και οφείλεται σε αμέλεια του χρήστη , ελλιπή  έλεγχο του υδρομέτρου για τυχόν  φθορές ή διαρροές  δεν διαγράφεται και τυχόν ενστάσεις θα απορρίπτονται.

 

5) Η κλοπή υδρομέτρου πρέπει να καταγγέλλεται άμεσα στην Αστυνομία ή στο Δασαρχείο και στη συνέχεια στο Δήμο με προσκόμιση της δήλωσης κλοπής.

 

6) Άρδευση με χαλασμένο υδρόμετρο τιμωρείται με πρόστιμο 500€.

 

7) Σε υδρόμετρα που ευρίσκονται εντός περιφραγμένων χώρων , οι ιδιοκτήτες πρέπει να έρχονται σε επικοινωνία με τους υδρονομείς για τη λήψη της ένδειξης κατόπιν συνεννόησης.

 

Ο κανονισμός άρδευσης είναι στη διάθεση κάθε χρήστη  αρδευτικού νερού  που θα τον ζητήσει από την υπηρεσία μας , όπως και στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου :

http://old.minoapediadas.gr/e-services/financial-dep/kanard.html