23-03-2020, Οδηγίες από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας για την εναπόθεση και διαχείριση απορριμμάτων

Οδηγίες από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας για την εναπόθεση και διαχείριση απορριμμάτων

 

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό ότι η δημοτική υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος συνεχίζει τη λειτουργία της σε καθημερινή βάση, προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία της δημόσιας υγείας, παρά το γεγονός ότι λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό λόγω των αδειών ειδικών σκοπού που έχει λάβει σημαντικός αριθμός προσωπικού της υπηρεσίας.

 

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε την κατανόηση και συνεργασία όλων των συμπολιτών μας, σε ότι αφορά την εναπόθεση και διαχείριση των απορριμμάτων και την καθαριότητα των δημοσίων χωρών - καθώς η διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική για τον περιορισμό του Κορωναϊού - τηρώντας τις κάτωθι οδηγίες:

 

  • Τοποθετούμε τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και κλείνουμε τους κάδους για να μην υπάρχει επαφή ή πιθανότητα επιμόλυνσης ούτε ανθρώπων ούτε με αδέσποτα ή περαστικά κατοικίδια.
  • Δεν αφήνουμε σακούλες εκτός των κάδων και γύρω από αυτούς. Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητούμε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο.
  • Δεν αφήνουμε σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες - χρησιμοποιούμε τις ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και τις κλείνουμε όσο πιο ερμητικά γίνεται.
  • Τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε (όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά) δεν ανακυκλώνονται και ως εκ τούτου πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων.
  • Αποφεύγουμε εργασίες που παράγουν έξτρα ποσότητες απορριμμάτων (όπως επισκευές και κλαδέματα) και δεν εναποθέτουμε στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα όπως έπιπλα η συσκευές που γίνονται εύκολα εστίες μικροβίων.
  • φροντίζουμε κατά το δυνατόν για τη διατήρηση καθαρών των χωρών έξω από τις οικίες μας.       
  • Συμβάλλουμε στη διατήρηση καθαρών των δημοσίων-κοινόχρηστων χωρών.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος: 28915 00152