11/09/2011, Σχολεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο Δήμαρχος

 

ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας πρόκειται να επισκεφθεί αύριο Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας θα βρίσκεται:

1.     9:00π.μ. στον αγιασμό του Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Θραψανού

2.    9:30π.μ. στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου

3.    10:30π.μ. στον αγιασμό του Γενικού Λυκείου και του Γυμνασίου Καστελλίου.

Παράλληλα, ο κ. Καλογεράκης δίνοντας ευχές για την αυριανή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δήλωσε:

«Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υποδεχόμαστε με χαρά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ως αφετηρία για ένα νέο ταξίδι στη γνώση. Οι μαθητές μας καλούνται να ακολουθήσουν μια δύσκολη αλλά συναρπαστική πορεία που θα τους οδηγήσει σταδιακά στην κατάκτηση των στόχων και των προσδοκιών τους, δίνοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και την ενεργή και δημιουργική συμμετοχή τους στην αυριανή κοινωνία.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, γνωρίζουμε ότι μόνο η Παιδεία μπορεί να δώσει την ελπίδα για αλλαγή. Γιατί η επένδυση στη γνώση, είναι εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο, αφού η Παιδεία αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για ατομική και συλλογική πρόοδο και ανάπτυξη.

Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με δυσκολίες και ελλείψεις. Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας στηρίζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με εκπαιδευτικούς, σχολικές επιτροπές, ενώσεις και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων προκειμένου μέσα από διεκδικητικές παρεμβάσεις και κοινή συνεργασία να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές μας.

Εύχομαι από καρδιάς δύναμη και επιμονή στους μαθητές τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς μας, που καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ένα δύσκολο και πολύπλευρο ρόλο. Καλή, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά με υγεία και επιτυχίες για όλους».