8/8/2011, Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαίρι 2011» του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

 

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, με τίτλο «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαίρι 2011». Πρόκειται για πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται αποκεντρωμένα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου και θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο.

 

Σε αυτά τα πλαίσια αύριο Τρίτη 9 Αυγούστου στις 8:30μ.μ. στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Αρκαλοχωρίου ο θίασος Αθανασίου θα ανεβάσει την παράσταση «Ο Καραγκιόζης πλοίαρχος». Πρόκειται για παράσταση διασκευασμένη από λαϊκό παραμύθι, με εντυπωσιακές αλλαγές σκηνικών που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.

Επιπλέον, την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 9:00μ.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Θραψανού το θέατρο των VIVI ανεβάζει την Άλκηστη του Ευριπίδη, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Η παράσταση σε υπερμοντέρνο ύφος αλλά κλασσική βάση αναδεικνύει τη διαχρονικότητα του έργου του Ευριπίδη. Η Άλκηστη προβάλει την αυταπάρνηση ως μέγιστη αξία στην καταβολή του εγωισμού που όχι μόνο αποσυγκροτεί τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και ευτελίζει κάθε προσπάθεια κοινωνικής προόδου στον ανθρώπινο βίο.